Returer och Reklamationer

Returer
Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en vara som du har beställt. Om returen skickas in efter 14 dagar debiteras en extra avgift om 250 SEK.

 Du som kund står för frakten och du ska alltid skicka ett Mejl innan du ska returnera produkterna! Notera också att du som kund har det ekonomiska ansvaret för att returen kommer till oss.

För att ångerrätten skall kunna tillämpas gäller följande:

 • Varan får endast provas för kontroll av dess passform, egenskaper och funktioner. Vid tecken på användning godkänns inte returen till fullo och en värdeminskning av varorna kommer tillämpas.
 • Paketet måste skickas som företagspost (EJ till ombud).
 • Varan får inte ha kommit till skada på något vis (tänk därför på att förpacka din retur ordentligt så att den klarar transportörens hantering).
 • All originalmärkning skall sitta kvar på varan och originalförpackningen skall returneras i oförändrat skick (ex skokartong).
 • Streckkoden som sitter på varan eller varans emballage måste sitta kvar vid retur.
 • Ångerrätten gäller inte underkläder, badkläder, strumpor, badrum/kosmetik-artiklar.
 • Du får inte tejpa, klistra fast lappar eller dylikt direkt på produktens originalförpackning.
 • Att returen skickas inom fristen om 14 dagars ångerrätt.
 • Om den returnerade varan ej uppfyller ovannämnda krav så kommer vi att debitera dig 250 kronor för frakt-, extra hanteringskostnader och tillämpa en värdeminskning av returen som ej är i originalskick.

  Det kan ta upp till 14 arbetsdagar från det att returen har ankommit innan en retur blir hanterad, men självklart gör vi allt vi kan för att hantera returen fortare. När returen har blivit hanterad kommer vi att skicka ut ett e-postmeddelande som bekräftar detta.

Returer för special designade produkter
Då varje arrangemang är individuellt anpassat efter kundens önskemål accepteras ej returer om skäl för reklamation inte finns. Detta kan exempelvis vara skadad produkt eller att du har fått fel produkt skickad till dig.

Returer inom EU:

Är du bosatta inom EU kan du välja vilken transportör du vill och bekosta transporten själv, såvida inte annat avtalats.

Returer utanför EU

Är du bosatt utanför EU och vill returnera gods måste du betala införtullavgifterna vid vår leverans, då godset levereras DDU, Delivery Duty Unpaid).  Vid returen måste du fylla i ett exportformulär, här skriver du i tillverkningsland, priset på varan och leveransvillkoret DDU. Du får betala frakten tillbaka till oss, om inte annat överenskommits, men inte för införtullningen i Sverige

Vid åberopande av ångerrätt

Så här går du tillväga för att returnera en vara eller order till oss:

Ange orsak till din retur på returinformationen som medföljde i paketet. Klipp längs den streckade linjen och lägg informationen tillsammans med varan (i originalförpackning) i ett tåligt emballage. OBS! Streckkoden måste sitta kvar på produktens förpackning för att kunna hanteras korrekt.

 1. Tejpa fast returfraktsedeln på utsidan av emballaget (ej direkt på originalförpackningen).
 2. Lämna in returen på ett ombud så tar vi hand om den så fort vi kan när den har kommit tillbaka till oss.
 3. Haga of Sweden löser inte ut paket mot postförskott eller rekommenderade brev. Vi har dessvärre heller inte möjlighet att hämta ut paket som skickats till ett ombud, t.ex. Schenker Privpak eller DHL Servicepoint.
  Återbetalning för returer sker i samband med att vi hanterar returen efter att den kommit tillbaka till oss. 
 4. Makulera din order
  Om du vill göra ändringar i din order och/eller ta bort beställningen ber vi dig att kontakta vår kundtjänst. Märk mailets ämnesrad med ditt ordernummer och beskriv tydligt vilken ändring du önskar göra. OBS! Notera att vår kundtjänst inte har öppet under helgdagar och att vi inte alltid hinner göra ändringar innan ordern skickats eller gått för långt i hanteringen. Du är självklart välkommen att göra en retur om din order inte hinner korrigeras och debiteras då för ordinarie returkostnad.

EJ UTHÄMTAD FÖRSÄNDELSE

Ej uthämtad försändelse betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten. Skulle du inte hämta ut ditt paket inom 14 dagar från att paketet ankom till utlämningsstället, skickas det automatiskt tillbaka till Haga of Sweden. Du kommer då att debiteras en avgift på 250 kronor. Betalningsvillkor är 14 dagar netto. Avgiften motsvarar våra kostnader för expeditionsavgifter, frakt, returfrakt och hantering. Det är du som kund som har ansvar för att dina uppgifter stämmer, därför är det väldigt viktigt att du har angivit rätt telefonnummer och adressuppgifter så att paketet inte skickas tillbaka på grund av detta.

Reklamation
Vid händelse av skadad produkt eller att du har fått en annan produkt än den du beställde kan du kontakta oss för en reklamation. Reklamationen behöver ha mejlats till oss inom 48 timmar efter att produkten levererats.  Mejlet skickas till  [email protected]  och skall innehålla en fullständig beskrivning av skälet för reklamationen och på vilket sätt varan är defekt samt en bild på varan/varorna i aktuellt skick.

Vid skada mejla även bilder på produkt och emballage; helhetsbild på produkt, detaljbild på skada, helhetsbild på ytteremballage, detaljbild på inneremballage.
Om reklamationen godkänns så får du antingen en ny produkt skickad till dig kostnadsfritt eller en full återbetalning med fraktkostnad inkluderad.

ÅTERBETALNING

Återbetalningar behandlas normalt inom 14 dagar och senast inom 30 dagar från varan tagits emot av Haga of Sweden. Vi vill även uppmärksamma att det i vissa fall kan ta någon bankdag från att Haga of Sweden gjort överföringen, innan pengarna kommer in på ditt konto.